Bazelyje įsikūrusi chemijos ir biotechnologijos kompanija "Lionza", neseniai už 1,2 mln. dolerių nusipirkusi JAV įmonę "Arch Chemicals", prieš porą savaičių pranešė, kad nusprendė dėl stipraus franko pailginti darbo valandas, ir jai net pavyko pasiekti, kad profsąjungos tam pritartų. Tad darbo savaitė 3 tūkst. "Visp" gamyklos darbuotojų bus pailginta nuo 41 iki 42,5 valandos. Tiesa, skelbiama, kad tik 18 mėnesių.

"Lonzos" direktorius Stefanas Borgasas aiškina, kad per pastaruosius 12 mėnesių bendrovė pardavė 20 proc. mažiau savo produkcijos dėl stiprios Šveicarijos valiutos, todėl tapo nebe tokia konkurencinga. Tuo metu šveicarų ekonomistas Beatas Kappeleris džiaugiasi, kad profsąjungos ir darbdaviai sugebėjo susitarti, kas, jo teigimu, "yra gerai ateičiai". Jis aiškino, kad taip, kaip pasielgė "Lonza", gali tapti būdinga visai Šveicarijai, jeigu euro zonos krizė nesibaigs.

Laikraštyje "NZZ am Sonntag" Šveicarijos darbdavių sąjungos prezidentas Valentinas Vogtas aiškino, kad nėra jokio "stebuklingo sprendimo" vis stiprėjančiam frankui suvaldyti, tačiau jis patarė įmonėms ilginti darbo valandas arba mažinti atlyginimus tik kraštutiniu atveju. "Darbuotojams geriau daugiau dirbti trumpą laikotarpį nei prarasti darbą", - sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją