Pasak „Scaent Baltic“ valdybos pirmininko Jono Garbaravičiaus, pirmąjį šių metų pusmetį geresnių rezultatų pavyko pasiekti dėl išaugusių Lietuvoje ir užsienyje valdomų įmonių pardavimo rodiklių bei atsisakant neprofilinių investicijų.

Didžiausias dėmesys buvo skiriamas antrinių „Scaent Baltic“ įmonių plėtrai į kaimynines rinkas bei investicijoms į žaliąją energetiką. Savo veiklą sparčiai plečia bei naujus produktus rinkai pristatė leidybos įmonių grupė „SC Baltic Media", įgijusi išskirtines teises Baltijos šalyse leisti „BBC Worldwide" žurnalą „Top Gear", taip pat įgijusi išskirtines teises leisti Didžiosios Britanijos savaitraščio „The Economist" leidinius ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje.

Šiais metais „Scaent Baltic“ investavo į atsinaujinančią energetiką ir kartu su ilgamete partnere energetikos sektoriuje Rusijos bendrove „INTER RAO JES" įsigijo vieną didžiausių Lietuvoje, Kretingos rajone veikiantį 30 MW instaliuotos galios vėjo jėgainių parką.

Buvo atsisakyta ir neprofilinės veiklos, parduodant UAB „Gourmet Trading" įmonę, kuri verčiasi maisto prekių importu bei prekyba ir valdo gurmaniško maisto produktų krautuvėles "Gourmet".

Šiuo metu Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Airijoje UAB „Scaent Baltic“ kartu su partneriais valdo daugiau nei 25 įmones, veikiančias finansų, energetikos, leidybos bei investicijų sektoriuose. Bendrovė valdo 49 proc. „INTER RAO Lietuva" akcijų. Bendrovės įmonėse dirba daugiau nei 500 darbuotojų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją