Teismo sprendimu bus sunaikinti drabužiai ir aksesuarai su prekių ženklais „Burberry“, „Kenzo“, „Louis Vuitton“, „Chanel“, „Dolce&Gabbana“, „Versace“, „Gucci“, „Miu Miu“ ir „DKNY“.

Pasak teismo, Šiaulių parduotuvėje buvo prekiaujama prekėmis, kurios buvo pažymėtos registruotais prekių ženklais be prekių ženklų savininkų leidimo.

Garsių dizainerių padirbtomis naujomis suknelėmis, palaidinėmis, švarkeliais, kelnėmis, striukėmis bei aksesuarais šiaulietė prekiavo gerokai pigiau nei gamintojai – jeigu firminėje parduotuvėje „Burberry“ suknelė kainavo 1910 Lt, Šiauliuose ją buvo galima įsigyti vos už 300 Lt.

Su „Louis Vuitton“ ženklu pažymėtos suknelės, kurių originalo vertė buvo 1795 Lt, Šiauliuose buvo parduodamos vos už 250 Lt. Tiek pat kainavo ir „Prada“ ženklu pažymėta striukė, kurios vertė – 4312 Lt. Kitos prekės parduodamos už panašią kainą, tačiau ne mažiau nei už 200 Lt.

Teismas konstatavo, kad Šiaulių parduotuvėje buvo prekiaujama drabužiais ir aksesuarais, neturint prekių ženklų savininko leidimo.

Parduotuvės savininkė, veikusi pagal individualios veiklos pažymėjimą, teigė, kad drabužius įsigydavo iš įvairių pardavėjų maišais, už juos mokėdama pagal svorį.

„Tarp drabužių, pirktų pagal svorį, pasitaikydavo prekių su garsių firmų prekių ženklų pavadinimais, tačiau supratau, kad jie gali būti suklastoti“, – prisipažino pardavėja.

Teismas konstatavo, kad garsių prekės ženklų gamintojams dėl neteisėto joms priklausančių prekių ženklų panaudojimo buvo padaryta žalos reputacijai ir įvaizdžiui. Ikiteisminio tyrimo metu įmonės nereiškė civilinio ieškinio, tačiau pasiliko teisę tai padaryti ateityje.

Šiaulietės parduotuvėje buvo rasta ir prekių su „Calvin Klein“, „Boss“ bei „Armani“ ženklais, tačiau ekspertai dėl turimos nepakankamos techninės informacijos tyrimo metu negalėjo nustatyti, ar prekės atitinka teisėtų gamintojų gaminamoms prekėms keliamus reikalavimus.

Šie drabužiai buvo grąžinti verslininkei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)