Anksčiau buvo skelbta, jog arenoje bus atidarytos keliolika kavinių, tačiau artėjant pirmajam renginiui, aišku, kad neveiks nė viena jų.

„Kol kas nesame gavę jokio prašymo leisti užsiimti viešojo maitinimo įstaigų veikla Klaipėdos arenoje“, – šį faktą patvirtino Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Jis taip pat patikino, jog leidimo veikti kavinėms ir neišduotų, nes Klaipėdos arena kol kas nėra valstybinės komisijos pripažinta tinkama eksploatuoti.

„Jei objektas nėra pripažintas tinkamas naudoti, mes negalime leisti jame veikti kavinei. Nesvarbu, ar tai Klaipėdos arena, ar kitas pastatas“, – tikino A.Bauža.

Tačiau poryt vyksiančiame „Smokie“ koncerte bus galima nusipirkti gėrimų ir užkandžių.

Anot A.Baužos, renginio organizatoriai pateikė prašymą leisti organizuoti laikiną prekybą.

„Jie pristatė dalyvį, kuris organizuos žiūrovų maitinimą. Patikrinsime, ar jis atitinka reikalavimus, ir duosime leidimą“, – aiškino A.Bauža.

Tačiau jis pabrėžė, jog laikinos prekybos asortimentas turės būti suderintas su Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnyba.

„Manau, kad bus alus ir traškučiai. O kavinių teks palaukti, kol Klaipėdos arena bus pripažinta tinkama eksploatuoti“, – konstatavo Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas.
Tokiu asortimentu teks tenkintis ir per rugpjūčio pradžioje Klaipėdos arenoje vyksiantį draugišką krepšinio turnyrą, kuriame žais Lietuvos rinktinė.

Klaipėdos arena jau yra pastatyta, tačiau statybininkai kol kas nepateikė dokumentų, įrodančių statybų pabaigą, todėl darbo negali pradėti valstybinė komisija, kuri turėtų objektą pripažinti tinkamu naudoti.