T. Geithneris sakė, kad būtų "neįsivaizduojamas dalykas", jeigu JAV nebesugebėtų vykdyti savo finansinių įsipareigojimų.

Timothy Geithner
Tokias pastabas T. Geithneris išsakė interviu CNN po to, kai šeštadienio derybos tarp JAV prezidento Baracko Obamos ir Kongreso lyderių ir vėl baigėsi be aiškių rezultatų. Jeigu JAV iki rugpjūčio 2 d. nepadidins esamo 14,3 trln. JAV dolerių skolos limito, valstybė gali tapti nemoki. T. Geithneris taip pat pridūrė, kad respublikonų siūlymas pirma padidinti skolos limitą, o paskui derėtis dėl biudžeto išlaidų apkarpymo yra "neatsakingas" ir demokratai su juo tikrai nesutiks.

Tokią nuomonę išsakė ir Honkonge viešinti JAV valstybės sekretorė H. Clinton.

Tokie įtakingų JAV asmenų komentarai pasirodė po to, kai savaitgalį JAV valdžios atstovų derybos dėl skolos limito didinimo ir vėl baigėsi be rezultatų.

"Galiu jus užtikrinti, kad mes suprantame rizikos vertę. Mes žinome, kaip svarbu tai yra tiek jums, tiek mums. Esu įsitikinusi, kad Kongresas pasielgs tinkamai ir padidins valstybės skolos limitą", - sakė H. Clinton.

H. Clinton taip pat pridūrė, kad JAV biudžeto išlaidos bus sumažintos, ir paragino Azijos šalis imtis priemonių, kad JAV būtų lengviau eksportuoti į regioną.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją