Kaip informavo „Girių bizono“ generalinis direktorius Laimas Devetinas, planuojama, kad naujasis baldų iš medienos drožlių plokštės fabrikas pirmaisiais veiklos metais pagamins produkcijos daugiau kaip už 40 mln. litų.

„Tikimės, jog naujasis fabrikas pradės dirbti ir pirmąją produkciją pagamins jau šių metų gruodį. Planuojame, jog visu pajėgumu fabrikas pradės dirbti po metų ar dviejų“, - sako L.Devetinas. Pasak jo, fabrike dirbs apie 200 naujų darbuotojų, kurie turės įsisavinti naujausias Lietuvoje bei pasaulyje baldų iš medienos drožlių plokštės gamybos technologijas ir pagaminti kokybišką produktą.

„Tai jau antrasis bendras projektas su švedų koncernu “IKEA Trading”, kuris yra strateginio bendradarbiavimo sutarties su IKEA koncernu įgyvendinimo dalis. Pirmasis mūsų baldų fabrikas buvo pastatytas 2002 metais “Klaipėdos medienoje”, - informavo VMG direktorius Nerijos Tilindis.

Pasak jo, „Klaipėdos medienoje“ gaminama produkcija, tiekimo terminai ir gamybos apimtys pateisino švedų lūkesčius, todėl jie neabejodami pasirašė sutartį dėl antrojo baldų fabriko statybos. Naujo fabriko projekto įgyvendinimui bus investuota virš 40 mln. litų. Anot N. Tilindžio, naujame fabrike bus gaminami gyvenamųjų kambarių baldai – spintos, lovos, įvairios spintelės ir kiti gaminiai.

„Numatoma, jog fabrike bus dirbama trimis pamainomis, tačiau siekiant geriau išnaudoti įrengimus, jei reikės, bus galvojama ir apie ketvirtos pamainos formavimą“ – teigia L.Devetinas.

Fabrike bus gaminami 5 skirtingų pavadinimų baldai, o spalvinė gama priklausys nuo gaunamų užsakymų. Naujasis baldų fabrikas gamybai naudos “Girių Bizono” pagamintą apdailintą medienos drožlių plokštę. Pasak VMG direktoriaus, įmonėje pagaminti baldai bus eksportuojami į Vakarų Europos šalis. UAB „Girių bizonas“ priklauso „Vakarų medienos grupei“, kuri vienija dar tris medienos bei baldų pramonės įmones - AB „Klaipėdos mediena“, UAB „Sakuona“ bei UAB “Baldistra”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją