"Čempionato dienomis darbuotojų reikės gerokai daugiau nei įprastai. Sulaukiame užklausimų iš įvairia veikla užsiimančių įmonių. Gamybos, prekybos bendrovės rengiasi didinti pajėgumus. Pastebime ir verslininkų nerimą, ar pakaks darbuotojų ir ar jie bus tinkamos kvalifikacijos, - pasakojo personalo nuoma užsiimančios įmonės vadovas Valdas Strazdas. - Juk atsiras daugiau prekybos taškų "Žalgirio" arenoje ir prie jos, Senamiestyje. Reikės daugiau pardavėjų, klientų aptarnavimo specialistų. Manau, Kaunui čempionato laikotarpiu prireiks maždaug 1 tūkst. papildomų darbuotojų."

Prognozuojama, kad prieš pat čempionatą įvairių profesijų darbuotojų poreikis dar labiau padidės, todėl įdarbinimo įmonės ėmė kaupti papildomą informaciją savo duomenų bazėse.

Pasak Kaune veikiančių kavinių ir viešbučių vadovų, jau dabar katastrofiškai trūksta aptarnaujančio personalo.

"Tenka įdarbinti neturinčius patirties padavėjus. Per krizę daugybė darbą praradusių žmonių išvažiavo į užsienį. Šiek tiek ekonomikai atsigavus, o prieš čempionatą darbo jėgos poreikiui dar labiau išaugus, susidūrėme su jos stoka", – teigė vieno kavinių tinklo direktorius Gediminas Balnis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją