Šiuos ir kitus pasiūlymus numatyta pateikti trečiadienį vyksiančiame Naujosios sąjungos (socialliberalų) prezidiumo posėdyje.

Politikos departamentas taip pat siūlys padidinti neapmokestinamų pajamų dydį už vaikus nuo 0,1 iki 0,4 minimalaus gyvenimo lygio (MGL). Tokiu atveju šeima, auginanti du vaikus, per metus papildomai gautų 900 litų.

Minimalią bazinę algą (MBA) bus siūloma didinti nuo 115 iki 125 litų. Tokiu atveju pedagogams, dėstytojams, bibliotekininkams, socialiniams darbuotojams atlyginimai kitais metais padidėtų apie 9 proc.

Kaip pastebi Naujosios sąjungos informacinis centras, šiais metais MBA buvo padidinta nuo 105 iki 115 litų, dėl to apie 10 proc. išaugo mokytojų, aukštųjų mokyklų dėstytojų, bibliotekininkų, kultūros darbuotojų atlyginimai.

Naujosios sąjungos Politikos departamentas siūlo siekti, kad kitais metais vidutinė senatvės pensija būtų padidinta 50 litų, o medikų atlyginimai - 10-20 proc.

"Įgyvendinus strateginius valstybės tikslus - narystę Europos Sąjungoje ir NATO, valstybė gali vykdyti labiau socialiai orientuotą ekonominę politiką, siekti, kad Lietuvoje per keletą metų atlyginimų vidurkis sudarytų 1800-2000 litų", - sako Naujosios sąjungos Politikos departamento vadovas Romualdas Patalavičius.

Jo teigimu, galimybę atsigręžti į jautriausius socialinius sluoksnius sudaro auganti šalies ekonomika, didėjantis bendrasis vidaus produktas, stiprėjanti kova su šešėline ekonomika, korupcija ir geresnis mokesčių administravimas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją