Rasa Simonavičiūtė, bandžiusi susirasti darbą Vokietijoje per įdarbinimo agentūrą "Aulina", pasakojo, kad dar balandžio pabaigoje šiai agentūrai sumokėjo 200 litų avansą, o dirbti turėjo pradėti po mėnesio. Tačiau gegužę pakviesta į agentūrą pasirašyti sutarties sužinojo, kad kelionė nukeliama į birželio pabaigą.

"Reikėjo dar papildomai susimokėti tūkstantį litų. Be to, sutartis parašyta vokiečių kalba, nors parengta Lietuvoje. Bet birželio 24 d. gaunu laišką, kad dėl mažo darbo krūvio kelionė į Vokietiją nukeliama į rugpjūtį. O valgyti ir mokesčius mokėti reikia dabar", – piktinosi į agentūros pinkles patekusi Rasa.

Šios agentūros vadovė Rita Biliukaitė komentuoti "Aulinos" veiklos nepanoro.

"Prieš metus atlikome tyrimą, kuris parodė, kad įdarbinimo agentūrų savivalė klesti. Tarpininkavimo įdarbinant paslaugas teikiančių asmenų veiklos, galiojant dabartinei įstatymų bazei, nekontroliuoja jokia institucija. Nukentėjęs vartotojas teisybės gali ieškoti tik teisme. O valstybinės institucijos atsakomybę stumia viena nuo kitos. Nėra jokios prevencijos", - dienraščiui tvirtino Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos prezidentė Alvita Armanavičienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją