Jis prognozuoja, kad į Ukrainą gamybą turėtų kelti tekstilininkai, drabužių siuvėjai, odininkai ir baldininkai.

Rudenį Ukrainoje prekybos įrangos metalo detales pradės gaminti Kauno bendrovė "Novena". Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare, į Ukrainą įvežamai lietuvių produkcijai įsigaliojo 20 proc. muitas. Ukrainoje trejus metus dirbanti bendrovė "Novena Ukraina" tik prekiavo minėtais gaminiais.

"Novenos" generalinis direktorius Jonas Koryzna sakė, kad per pusę ar metus šioje šalyje bus investuota 1-1,5 mln. litų, vėliau įmonė gali perkelti dar didesnę dalį gamybos.

Įmonėje Ukrainoje per mėnesį planuojama apdirbti 40 tonų metalo, Lietuvoje per tą patį laiką jo apdirbama maždaug 200 tonų.

Po dviejų mėnesių šioje kaimyninėje rinkoje prieskonius ir sultinius pradės gaminti ir bendrovė "Valdorfo didmena". Startuoti čia lietuviai žadėjo dar gegužę, tačiau užtruko ieškodami gamybai tinkamų patalpų.

Ukrainoje krabų lazdeles planavo gaminti ir "Vičiūnai". Šiuo metu bendrovė čia yra įsteigusi platinimo bendrovę, o apie gamybą kol kas nekalba.

"Vičiūnų" generalinis direktorius Visvaldas Matijošaitis pasakojo, kad jau baigiama rekonstruoti jų įmonė Kaliningrade, ji pradės veikti spalį. Bendrovė į ją investavo apie 16 mln. litų. Dalis jos gaminamos produkcijos keliaus ir j Ukrainą.

Rinkos ekspertai teigia, kad dalį šalies verslininkus persikelti j Ukrainą gali paskatinti ir "VP Market" plėtra šioje šalyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją