"Galbūt iš karto nepajusime milžiniško ekonomikos augimo dėl šio susitikimo, tačiau tai pasės grūdus ekonomikos tvirtėjimui. Neabejotinai", - klausiamas, kokią įtaką forumas turės šalies ekonomikos plėtrai, interviu "Žinių radijui" antradienį sakė N. Udrėnas.

Anot N. Udrėno, galbūt viename iš šitų susitikimų kils idėjos, kurios padės pagrindus verslo lyderiams gimti. Lietuva yra pasaulinio tinklo narė, svarbu gebėti tiekti produktus į tas rinkas, kurios gali pasiūlyti geriausias kainas.

"Ta galimybė sukontaktuoti su lietuviais, kurie jau yra įsitvirtinę kitose šalyse, leidžia mūsų gamintojams ar paslaugų teikėjams, IT specialistams ar inžinieriams gyvenant Lietuvoje turėti kontaktus užsienyje ir taip gebėti išplėsti savo parduodamų produktų rinką", - kalbėjo Prezidentės patarėjas.

N. Udrėnas teigė, kad bendros verslo bendruomenės kūrimas leidžia dalintis idėjomis, kas yra vienas iš privalumų dabartiniame pasaulyje.

"Kaip ir, pavyzdžiui, Kinijos augimas didele dalimi buvo paremtas Kinijos emigrantų kapitalo investicijomis, vadybos naujovėmis, kurios buvo sugrąžintos į Kiniją. Airijos stebuklas, kuris buvo 9-ame dešimtmetyje. Ji irgi didele dalimi rėmėsi išeivių idėjomis ir pinigais. To lietuvių tinklo užsienyje panaudojimas yra labai svarbus. Tai liudija ir Škotijos pavyzdys, kai verslininkai užmezga kontaktus kitose šalyse ir taip panaudoja jų žinias, galimybes. Tokie pavyzdžiai, diskusijos įkvepia, suartina mūsų tautą, sukuria galimybes jomis pasinaudoti, o tai sutvirtins mūsų ekonomiką, dalyvavimą pasaulio ekonomikoje", - neabejojo N. Udrėnas.

Pirmadienį Vilniuje prasidėjusio ir dvi dienas truksiančio PLEF tikslas - įtraukti pasaulio lietuvius, verslininkus ir ekonomikos sričių ekspertus į Lietuvos ekonominį gyvenimą, sutvirtinti jų emocinius ryšius su Lietuva ir skatinti juos plėtoti verslą mūsų šalyje, padėti pritraukti investicijas į perspektyvias augančias Lietuvos įmones, kurti globalų lietuvių tinklą visame pasaulyje.

Forumą organizuoja Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva kartu su partneriais - valstybinėmis institucijomis ir verslo įmonėmis.

Forumas pradėtas organizuoti 2009 metais. Pirmasis PLEF, pavadintas "Konkurencinga Lietuva: inovatyvi ekonomika, efektyvi verslo plėtra ir investicijos", vyko Vilniuje. 2010 metais PLEF "Moderniųjų technologijų inovacijos ir investicijos: nuo vietinių link globalių" buvo organizuotas Londone.

Pagrindinė šių metų renginio tema - konkurencingos valstybės kūrimas. Įvairių sričių ekspertai, verslininkai ir mokslininkai iš viso pasaulio diskutuoja apie pasaulio ir Lietuvos viziją po dešimties metų, konkurencingumo kūrimą per inovacijas, verslo ir mokslo partnerystę, startuojančių ir augančių verslų skatinimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją