Kaip teigia „Deutsche Welle“, Diuseldorfo įdarbinimo agentūra „LAB & Company“, kuri specializacija – aukščiausio lygio vadovų paieška, nutarė pasiaiškinti, ką šiuo klausimu mano vokiečių vadovai, ir pateikė jiems tokį klausimą: „Kaip manote, kokie faktoriai artimiausius 10 metų kels didžiausią grėsmę Vokietijos ekonomikai?“. Anketą, kurioje buvo pateikti keli atsakymai, užpildė 540 vadovų iš 10-ies pagrindinių veiklos sričių.

Net 46 proc. vadovų Vokietijoje nerimauja dėl nuolatinio kvalifikuotų darbuotojų stygiaus, pvz., kur rasti gerų inžinierių.

Antroje potencialių grėsmių sąrašo vietoje – energijos tiekimas. 48 proc. vadovų bijo, kad jis gali būti nepatikimas. Nerimą greičiausiai kelia Vokietijos vyriausybės pasirinkta branduolinės energetikos mažinimo kryptis. Tiesa, turint omenyje, kad daugiau nei trečdalis Vokietijoje sunaudojamos naftos ir dujų gaunama iš Rusijos, galima teigti, kad apklausiamųjų nuotaikoms turėjo įtakos tiekimo iš Rusijos patikimumas.

Didžiausią grėsmę Vokietijos ekonomikai artimiausius dešimt metų kels nestabilios finansų rinkos. Toks 59 proc. apklausoje dalyvavusių vadovų požiūris.

Emigrantų antplūdis į Vokietiją, kurioje mažėja gyventojų, atrodo grėsmė tik 4-iems procentams apklaustųjų. Priešpaskutinėje grėsmių sąrašo vietoje – terorizmas ir gamtinės nelaimės(5 proc. apklaustųjų). Klimato kaitos padariniai ekonomikai baugina 8 proc. Vokietijos įmonių vadovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją