Įsidarbinti bare ar prabangia laikoma lauko kavinėje net neturint panašaus darbo patirties – vieni juokai. Tačiau yra ir kita medalio pusė – kavinių vadovai skundžiasi, kad šiais laikais rasti gerą ir sąžiningą darbuotoją – nelengva užduotis.

Kaip teigė Inga Barkauskienė restorano „Dominikonų karčema” vadovė, „būsimas krepšinio čempionatas yra sukėlęs psichozę. Darbuotojų poreikis yra didesnis, dėl to gerų darbuotojų rasti sunkiau.”

Pasak jos, jau porą savaičių restoranas niekaip neranda žmonių, tad ieškoma ir galimų darbuotojų be patirties. „Vasarą visi nori dirbti Palangoje”, - reziumuoja ji.

Su panašiomis problemomis susiduria ir restoranų „La Provence” bei „Žemaičių smuklė” savininkas Arūnas Oželis. Jis teigia, kad „dėl aptarnavimo kokybės skundų gauname daugiau negu dėl virtuvės darbo.”

Verslininkas daro išvada, kad „savo darbą dievinančių padavėjų yra vos 10 procentų. Kas visi likę? Tie, kurie neranda savo vietos gyvenime, ne patys gabiausi ir ne patys gražiausi.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją