Bado akcija surengta pasipiktinus Vyriausybės sprendimu maistu dengtose turgavietėse prekiaujančius turgaus prekeivius įpareigoti dirbti su kasos aparatais.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos vadovė Zita Sorokienė DELFI sakė, kad badauti nustota nusivylus visišku valdžios abejingumu.

„Vyriausybė visiškai nekreipė dėmesio, ignoravo. Sieksime visas problemas spręsti su Europos Sąjungos institucijų pagalba“, – teigė ji.

Praėjusį savaitgalį grupė smulkiųjų būrelis protestavo Briuselyje prie ES institucijų. Jie piktinosi, kad Lietuvos Vyriausybė esą žlugdo smulkųjį verslą.

„Lietuvos Vyriausybė žlugdo sąmoningai proteguodama stambų verslą“, – sakė ji.

Be to, anot Z. Sorokienės, Briuselyje protestuotojai lankėsi įvairiose Briuselio turgavietes, kuriose individualiai dirbantiems asmenims kasos aparatai nėra privalomi.

Vyriausybės nepaveikė smulkiųjų verslininkų pasipiktinimas ir naujoji tvarka įsigaliojo nuo gegužės. Dabar jau kalbama, kad bus siūloma ir Gariūnų prekeiviams dirbti su kasos aparatais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją