Vyriausybės sutikimo leisti be konkurso išsinuomoti automobilius iš specialiosios paskirties akcinės bendrovės "Autoūkis" paprašė Seimo kanceliarija. Rytoj Vyriausybės posėdyje numatytas apsvarstyti klausimas jau sukėlė abejonių kai kuriems politikams.

Seimo narys konservatorius Jurgis Razma įsitikinęs, kad Seimo kanceliarijos ketinimai nuolat nuomoti prabangius automobilius yra pinigų švaistymas. Parlamentaro nuomone, Seimui nėra reikalo nuomoti tiek prabangių automobilių: "Aukšti svečiai parlamento vadovo kvietimu Lietuvoje lankosi ne taip dažnai. Praėjusį mėnesį Seimas nepriėmė nė vieno svečio, kurį reikėtų vežioti limuzinu, todėl mašinos stovės garaže".

J.Razma mano, kad būtų kur kas pigiau nuomoti automobilius tik specialiomis progomis. Be to, anot Seimo nario, į Lietuvą atvykstantys svečiai susitinka su visais trimis aukščiausiais šalies pareigūnais: "Užsienio svečių aptarnavimas turi būti sutelktas vienose rankose".

Seimo kanceliarijos transporto skyriaus vedėjas Jurgis Šiaudkulis tvirtino, kad parlamentas neturi nė vieno automobilio, kuriais galėtų vežioti labai svarbius užsienio svečius.

Pasak J.Šiaudkulio, BMW markės automobiliai buvo pasirinkti neatsitiktinai: "Tokius automobilius naudoja ir Prezidentūra, ir Vyriausybė, todėl nesinori, kad mūsų automobiliai išsiskirtų korteže". Seimui siūlomi limuzinai jau buvo naudoti Vilniuje vykusios NATO Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesijos metu.

Pasak J.Šiaudkulio, automobilius specialistai įvertino kaip patikimus ir patogius, juose įrengta moderni navigacinė, oro kondicionavimo, garso ir vaizdo transliavimo sistemos, oro pagalvės.

"Iš karto juos įsimylėjome", - komplimentus žėrė J.Šiaudkulis. Iš šešių sesijos svečiams vežioti paskolintų BMW 740 automobilių du jau įsigijo Vadovybės apsaugos departamentas. Vienu limuzinu yra vežiojamas šalies vadovas Valdas Adamkus.

Anksčiau Vyriausybei priklausiusi bendrovė "Autoūkis" šiuos BMW automobilius nusipirko lizingo būdu.