Įsiteisėjusiu sprendimu teismas ne tik paliko galioti N. Veličkienei nepalankų Vilniaus apygardos teismo sprendimą dėl skolos priteisimo, bet ir papildomai iš verslininkės valstybės naudai priteisė 24 tūkst. Lt žyminio mokesčio bei Šveicarijos kompanijai 19 tūkst. Lt už advokatų atstovavimą teisme.

Teismas paskelbė, kad N. Veličkienės ir jos bendrovės solidariai „Compagnie Industrielle de Pelleteries C.A.“ turės sumokėti 445 tūkst. JAV dolerių skolos bei 76 tūkst. JAV dolerių – palūkanų. Kol bus padengtas įsiskolinimas, bus skaičiuojamos 6 proc. metinės palūkanos.

„MAYER&CIE AG“ kompanijai teismas priteisė 4 mln. 778 tūkst. JAV dolerių skolos bei 600 tūkst. JAV dolerių palūkanų.

Kailių verslu užsiimanti Šveicarijos bendrovė „MAYER&CIE AG“ savo ieškinyje nurodė, kad bendrovės „Nijolė ir partneriai“, „Vobekra“ bei N. Veličkienė neatsiskaitė už 1998–2002 metais aukcionuose įgytus kailius bei jų perdirbimą. Su palūkanomis šveicarai siekė prisiteisti daugiau kaip 6 mln. JAV dolerių.

„Compagnie Industrielle de Pelleteries C.A.“ iš N.Veličkienės ir jos bendrovių teisme prašė priteisti 1 mln. 351 tūkst. litų skolą už nesumokėtą kailių žaliavą. Prancūzai šią skolą buvo padengę Šveicarijos bendrovei. Be to, jie siekė prisiteisti daugiau kaip 500 tūkst. Lt palūkanų.

N. Veličkienė nepripažino jai pareikšto ieškinio. „Lietuva - maža valstybė, todėl kiti pamatę, kad kažkas pradeda dirbti, daugiau sugeba, stengiasi atsikratyti“, – yra sakiusi verslininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)