Minėdami Tarptautinę žvejų dieną uostamiesčio gyventojus žvejai pamalonino šviežia žuvimi.

Nuo ryto prie Danės krantinės prisišvartavus žvejų laiveliui nusidriekė žmonių eilutė. Čia, po beveik pusantrų metų pertraukos, buvo galima nusipirkti tik vakar Baltijoje sugautų menkių. Negailėdami pinigų, jų miestelėnai pirko ne po vieną ir ne po du, o penkis ir daugiau kilogramų.

„Smagu būtų, kad dažniau būtų tokios šviežios žuvies galima nusipirkti. Kadangi parduotuvėse ji nebėra jau tokia šviežia, ypatingai menkė“, – teigia šviežios menkės pirkėja.

400 kilogramų menkių buvo išgraibstyta per keletą valandų. Tačiau šviežia žuvimi uostamiesčio gyventojai džiaugiasi gana retai. Ilgai kovojusių dėl galimybės prekiauti ką tik iš jūros parvežta menke, ir prieš pusantrų metų pabandžiusių tai daryti, Klaipėdos žvejų entuziazmas greitai išblėso. Jų teigimu, tokia prekyba ekonomiškai nenaudinga. Žvejai sako, kad Klaipėdoje trūksta geros reklamos ir pirkėjų.

„Šviežia žuvimi būtų racionaliausia prekiauti prie veikiančio aukciono. Esame pasiūlę ir Žemės ūkio ministerijai. Kad aukcionas turėtų teisę pardavinėti ir atidaryti ten firminę mažmenos parduotuvę. Mes prekiautume ir menke ir plekšne ir kitomis rūšimis žuvų“, – sako Žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos pirmininkas Alfonsas Bargaila.

Pirmadienis buvo bene paskutinė proga klaipėdiečiams vasarą įsigyti šviežių menkių. Dėl neršto nuo birželio 30 iki rugsėjo pirmosios komercinė žvejyba draudžiama.