N.Numavičiaus, valdančio apie 60 proc. „Vilniaus prekybos” grupės akcijų, turtą žurnalas įvertino 3,8 mlrd. Lt. Tai daugiau nei 3 kartus daugiau nei pernai. Kaip pastebi „Veidas”, net ir perskaičiavus į dolerius, N.Numavičius yra milijardierius, taigi gali pretenduoti į žurnalo „Forbes” sudaromą pasaulio turtuolių sąrašą.

Antroje vietoje įsitvirtino „MG Baltic” savininkas ir prezidentas Darius Mockus, kurio turtą žurnalas įvertino 900 mln. Lt. Nors jo turto vertė beveik 200 mln. Lt didesnė nei pernai, tačiau vis dar neatgavo prieš krizę turėtos vertės.

Trečioje vietoje liko dar vienas „Vilniaus prekybos” grupės akcininkas Žilvinas Marcinkevičius su 870 mln. Lt turtu.

Ketvirtas – pernai buvęs turtingiausias „Achemos” grupės pagrindinis akcininkas B. Lubys. Jei pernai jo turtas siekė 1,2 mlrd. Lt, tai šiemet įvertintas 744 mln. Lt.

Penkti liko „Senukų” akcininkai Augustinas ir Artūras Rakauskai, kurių turtas įvertintas 700 mln. Lt.

Toliau išsirikiavo dar vienas „Vilniaus prekybos” akcininkas Mindaugas Marcinkevičius (541 mln. Lt), Ukrainoje sulčių įmonę „Sandora” pardavęs Raimondas Tumėnas (519 mln. Lt), 8 proc. „Vilniaus prekybos” grupės akcijų valdantis Vladas Numavičius (480 mln. Lt), koncerno SBA savininkas ir prezidentas Arūnas Martinkevičius (400 mln. Lt) ir dešimtuką turtingiausiųjų pabaigiantys „Lietpak” savininkai Pranas ir Andrius Kizniai (350 mln. Lt).

„Veidas”, atlikdamas skaičiavimus, rėmėsi Registrų centrui pateiktomis bendrovių finansinėmis ataskaitomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)