Julita Varanauskienė, SEB banko šeimos finansų ekspertė, svarsto, kad jei bauginančios šildymo kainų prognozės pasitvirtins, sumenkusi perkamoji galia pirmiausia atsilieps vaistinėms, kirpykloms, pigesnių drabužių ar nebrangios kosmetikos pardavėjams.

Pabrangus šildymui, visų kitų išlaidų, išskyrus komunalinius mokesčius, bus priverstas atsisakyti ištisas sluoksnis pensininkų, gyvenančių dideliuose nerenovuotų daugiabučių butuose.

„Aišku viena, kad tai nepalies prabangos prekių ir pačių būtiniausių pigiausių produktų pirkėjų segmento: pirmųjų šilumos kainos nejaudina ir jie pirks kaip pirkę, antrieji pirks, nes kitaip neišgyventų. Ir skaudžiausiai tai paveiktų verslą, kurio pagrindiniai klientai – nedidelė vadinamoji vidurinė klasė“, – atkreipia dėmesį J. Varanauskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją