Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė teigia, kad nors šiemet turistų srautai ir nemenki, ypač iš Rusijos ir Baltarusijos, įprastai per Jonines viešbučiai ir restoranai lieka apytuščiai.

"Restoranams, naktiniams klubams ir vietiniam verslui Joninės tampa problema, nes žmonės išvažiuoja į sodybas, kurortus ir didieji miestai ištuštėja", - sakė ji. E.Šiškauskienė pasakojo, kad specialiai dėl Joninių turistai į Lietuvą nevažiuoja.

Dainius Kalina, "Čili Holdings" valdybos pirmininkas, sakė, kad jeigu per Jonines būna geri orai, Vilniuje ir Kaune smarkiai juntamas restoranų apyvartos sumažėjimas, bet ją kompensuoja "Čili" restoranų pardavimas Druskininkuose, Klaipėdoje ir Palangoje. "Kadangi mūsų tinklas didelis, pajamos išsilygina. Be to, jeigu lyja lietus, pardavimas mieste nekrenta. Priešingai, apyvarta paauga iki 3-5 procentų. Ją didina ir turistai. Nuo birželio dėl turistų pajamų augimą juntame kiekvieną savaitgalį", - teigė D.Kalina.

Joninių laužus lietuviai mėgsta deginti Platelių, Kernavės ir kituose Lietuvos regioniniuose parkuose. Lietuvos valstybinių parkų ir rezervatų asociacijos administratorius Gedas Kukanauskas teigė, kad populiariausia Joninių šventė yra Žemaitijos nacionaliniame parke, organizuojama prie Platelių ežero.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją