Kol kas Nidoje bei Palangoje atostogauja daugiausiai užsienio turistai, tačiau jau laukiamas ir gausesnis norinčiųjų pailsėti tautiečių srautas.
"Laukiame poilsiautojų iš Lietuvos pagyvėjimo. Žinoma, svarbiausia, kad nelytų, nes subjurus orui lietuviai pajūrį dažniausiai aplenkia", – paaiškino Palangos turizmo ir informacijos centro direktorės pavaduotoja Egidija Smilingienė.

Tačiau pašnekovė teigė pastebėjusi, jog įprastai per ilguosius savaitgalius Palangoje poilsiautojų netrūksta – žmonės suskumba jais pasinaudoti ir bent šiek tiek atsipūsti. Tad šis trijų dienų savaitgalis taip pat neturėtų būti išimtis.

E.Smilingienė patikino, jog nors kai kuriuose kurorto viešbučiuose laisvų kambarių nebėra, rasti kur apsistoti vis dar įmanoma. Taip pat ji patikino, jog kol kas Palangoje pailsėti įmanoma už mažesnę kainą – vasariški įkainiai čia įsigalioja nuo liepos pradžios.
Šį savaitgalį apsistoti trijų žvaigždučių viešbutyje dviems asmenims nakčiai atsieis apie 150–180 litų.

"Žinoma, įmanoma rasti ir kur kas pigesnių, ir gerokai brangesnių kambarių. Viskas priklauso nuo poilsiautojų poreikių", – paaiškino pašnekovė.

Palangoje išsinuomoti kambarius pas privatininkus įmanoma už 20–50 litų parai. 1–2 kambarių buto nuoma, priklausomai nuo to, kiek jame gali apsistoti žmonių bei kurioje kurorto vietoje jis yra, atsieitų brangiau – apie 80–200 litų už naktį.

Nidoje, priešingai nei Palangoje rasti laisvų kambarių viešbučiuose kur kas sudėtingiau. Daugelis jų jau užsakyti. Daugiausiai jų rezervuoja poilsiautojai iš užsienio, kurie atostogauti į šį miestą plūsta jau nuo balandžio.

Tačiau rasti, kur apsistoti Joninių savaitgalį čia galima privačiuose butuose ar kotedžuose.
Už nakvynę šiame kurorte tektų pakloti gerokai daugiau nei Palangoje, nes čia jau įsigaliojo vasaros sezono įkainiai. Nakvynė Nidos viešbučiuose vidutiniškai kainuoja nuo 120 iki 350 litų. Nuomojantis būstą už nakvynę teks pakloti vidutiniškai nuo 150 iki 350 litų.