Naują daugiau nei 3 tūkst. kvadratinių metrų gamybos barą, kuris atitiks Europos Sąjungos (ES) reikalavimus, ketinama paleisti dar šiemet. Iš viso šiemet investicijoms numatoma skirti apie 7 mln. litų.

Po mėnesio "Mantinga" tikisi gauti kokybės vadybos sistemos ir aplinkosaugos vadybos ISO atitikties sertifikatus, be to, ji diegia ir Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos ("British Retail Consorcium") standartą, kuris leis bendrovei įeiti į šios ir kitų Vakarų šalių prekybos tinklus.

Per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovės pardavimai siekia apie 15 mln. litų - yra 36,4 proc. didesni nei tuo pačiu metu pernai (11 mln. litų). Iš viso pernai apyvarta sudarė 23,5 mln. litų.

"Šiemet planuojame parduoti produkcijos už 32 mln. litų, o didesnį nei trečdalis augimą labiausiai siejame su eksporto rinkomis - Belgija, Vokietija, Švedija, Danija, Norvegija, kurioms pagal užsakymus gaminame labai aukštos kokybės produktus", - sakė "Mantingos" generalinis direktorius ir akcininkas Klemencas Agentas.

"Mantinga" ateityje tikisi didinti eksporto apimtį ir Lietuvoje parduoti tik trečdalį gaminių. Daugelyje ES šalių bendrovė turi tiesioginius produkcijos platintojus.

Praėjusių metų pabaigoje įmonė paleido kompiuterizuotą olandišką liniją sluoksniuotai tešlai gaminti, o ateityje planuoja pastatyti ir modernią duonos gaminių formavimo liniją.

"Mantinga" prekiauti šaldytais tešlos gaminiais Lietuvoje pradėjo pirmoji ir vidaus rinkoje jau parduoda apie 60 proc. produkcijos. Šiuo metu įmonė gamina apie 180 pavadinimų produktų, joje dirba daugiau nei 340 žmonių.

Populiariausi produktai - paruošti kepimui šaldyti duonos ir pyrago gaminiai, taip pat keptos ir sušaldytos spurgos, pyragėliai, šaldyti picų paplotėliai. Šiuo metu įmonė pradeda gaminti naujas dviejų rūšių 150 gramų picas, kurias su pakuote bus galima pašildyti mikrobangų krosnelėje.

Pagrindiniai įmonės konkurentai artimiausiose rinkose yra Lenkijos gamintojai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją