„Pasitaiko atvejų, kai maisto produktus praduodantys prekybininkai, siekdami apeiti reikalavimą naudoti kasos aparatus, bando imituoti prekybą lauko sąlygomis, pavyzdžiui, prekybą iš kiosko perkeldami greta jo, tačiau tokie bandymai – tai bergždžios pastangos“, - pastebi Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė, atkreipdama prekybininkų dėmesį, kad prekyba viešoje vietoje (gatvėse, skveruose, aikštelėse ir pan.), galima tik turint atitinkamus leidimus prekiauti būtent toje nurodytoje vietoje.

Be to, nepriklausomai nuo to, kur vykdoma prekyba, prekiaujant maisto produktais būtina turėti ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduotą Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, jei teisės aktų nustatyta tvarka toks pažymėjimas yra privalomas.

VMI duomenimis, iki birželio 10 d. šalyje įregistruoti 3298 elektroniniai kasos aparatai, pateikti 2595 prašymai kompensuoti visas ar dalį kasos aparatų įsigijimo išlaidų bendrai apie 2,5 mln. litų sumai. Daugiausia kasos aparatų turi įsigiję Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos smulkieji verslininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją