"Alaus kokteiliai yra labai populiarūs tarp jaunimo, manome, kad jie populiarūs bus ir Lietuvoje. Iš pradžių per mėnesį tikimės parduoti 10-20 tūkst. litrų kokteilių", - Eltai teigė "Ragučio" prekybos ir marketingo direktorius Dalius Rutkauskas.

Suomijos bendrovės "Olvi" valdoma Lietuvos alaus darykla šiuo metu, be alaus, dar gamina sidrą, alkoholinius kokteilius, importuoja ir platina sultis "Aura" bei "Heineken" alų.

Neoficialiomis Eltos žiniomis, alaus kokteilius gamins ir kita šalies alaus darykla "Gubernija".

"Kai tik sulauksime, mūsų nuomone, palankaus momento, dar šį sezoną rinkai pasiūlysime naują produktą", - Eltai sakė "Gubernijos" komunikacijos direktorė Violeta Dunauskienė.

Dabar "Gubernija" gamina alų bei yra didžiausia Lietuvoje giros gamintoja.

2003 metais abi alaus daryklos dirbo nuostolingai. "Ragučio" pernai patirti nuostoliai siekė 6,2 mln. litų, "Gubernijos" - 1,476 mln. litų, o bendrovių pajamos atitinkamai siekė 46,4 mln. ir 43,486 mln. litų.

Suomijos bendrovė "A.Le Coq" valdo 83,07 proc. "Ragučio" įstatinio kapitalo. Didžiausi "Gubernijos" akcininkai yra Rusijos piliečiai Takhiras Chabajevas (valdo 49,9 proc.) ir Larisa Afanasjeva (11,89 proc.), taip pat alaus daryklos generalinis direktorius Romualdas Dunauskas (13,15 proc.). Tarp Šiaulių bendrovės akcininkų yra ir Airijos įmonė "Javelin Finance", kuriai priklauso 12,38 proc. akcijų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją