„Atliekame išeinančių darbuotojų apklausas, rezultatai rodo, kad net 25 proc. mūsų įmonę paliekančių žmonių išvažiuoja dirbti į užsienį. Vieni randa sezoninį darbą, kiti išvyksta ilgesniam laikui. Faktas, kad per pirmuosius šių metų mėnesius „Čili“ darbuotojų kaita sudaro 20 proc., nedžiugina. Ateities prognozės gali būti dar niūresnės“, - bendrovės pranešime cituojama „Čili Holdings“ Personalo departamento direktorė Rasa Rudytė.

Šiuo metu „Čili Holdings“ trūksta beveik 50 darbuotojų, galinčių dirbti virėjais, jų padėjėjais, picų kepėjais ir jų padėjėjais, barmenais bei padavėjais. Daugiausiai darbo vietų bendrovė pasiruošusi sukurti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Palangoje. R. Rudytės teigimu, specifinių reikalavimų nekeliama, pirmenybė teikiama turintiems panašaus darbo patirtį.

Anot bendrovės, pastebima, kad biurokratijos labirintuose įstrigęs bedarbių perkvalifikavimas, kai iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos šias funkcijas perima Švietimo ir mokslo ministerija, tapo pačių bedarbių arba būsimų darbdavių reikalu. Verslininkai atkreipia dėmesį, kad už būsimo darbuotojo naujų įgūdžių formavimą sumokėti pinigai dažnai nueina vėjais, nes visą darbo jėgą pasiglemžia emigracija.

„Deja, pastangos sukurti papildomų darbo vietų susiduria su nelinksma realybe. Belieka apgailestauti, kad kalbos apie lietuvių emigracijos stabdymą ir lieka tik kalbomis. Turime ir tokios patirties, kai patys investavę į darbuotojo mokymus po kelių savaičių išlydėjome jį į užsienį“, - teigė direktorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją