Šių metų naujovė – antroji forumo diena, skirta aktyviam jaunimui, paliesianti ypač aktualią akademinio jaunimo migracijos problemą. Nauja ir tai, kad PLEF šiais metais vyks kartu su Pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumu, kuris prasidės diena anksčiau Kaune.

„Prieš porą metų pradėta iniciatyva burti užsienyje gyvenančius tautiečius ir įtraukti juos į Lietuvos ekonominį gyvenimą, pasiteisino, todėl šiais metais norime forumui suteikti aiškiai įvardintą kryptį, kad lietuviškų šaknų turintys žmonės aktyviai prisidėtų kuriant Lietuvos konkurencingumo strategiją“, – sako renginio organizatorės – Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva – prezidentas Valdas Sutkus. Jo teigimu, patirtis, kuria su mūsų šalies verslo ir mokslo atstovais gali pasidalinti pasaulio lietuviai, užmegzti asmeniniai kontaktai – neįkainojama vertybė Lietuvai.

Pasak Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva vadovo, labai naudinga ir užsienio universitetus baigusio jaunimo, karjeros siekiančio pasaulyje žinomose kompanijose, patirtis: būdami ypač imlūs pokyčiams, jauni žmonės gali aktyviai prisidėti diegiant inovacijas mūsų šalyje. Kokia galėtų būti išvykusio verslaus jaunimo ir Lietuvos verslo simbiozė, bus bandoma išgryninti antrąją forumo dieną – „Jaunimas Lietuvai = Lietuva jaunimui?“.

Dalyvavimą PLEF jau patvirtino Europos komisijos mokslinių tyrimų ir inovacijų komisarė Máire Geoghegan-Quinn, garsios JAV kompanijos „Thermo Fisher Scientific“, neseniai įsigijusios „Fermentą“, viceprezidentas Alan‘as Malus, futuristas, ateities studijų daktaras, prof. David‘as Passig‘as iš Izraelio, bendrovės „Get Gar“ įkūrėjas ir vadovas Ilja Laurs, pastaruoju metu ypač garsinantis Lietuvos vardą pasaulyje. Į PLEF planuoja atvykti ne tik užsienyje gyvenantys lietuviai verslininkai bei mokslininkai, bet ir nelietuviškos kilmės investuotojai, matantys savo verslo perspektyvas Lietuvoje.

Šių metų PLEF renginio globėja –prezidentė Dalia Grybauskaitė. 2009-aisiais PLEF dalyvavo 320 verslo atstovų iš 32 pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją