Darbdaviai gegužės mėnesį įregistravo 22,4 tūkst. laisvų darbo vietų, tai 26,8 proc. daugiau, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, dažytojams, virėjams, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojams, padavėjams ir bufetininkams, pardavimo vadybininkams, statybininkams, siuvėjams, betonuotojams.

„Nuo metų pradžios teritorinės darbo biržos padėjo įsidarbinti daugiau nei 100 tūkst. darbo ieškančių žmonių – tai 46 proc. daugiau nei 2010 tuo pačiu laikotarpiu. Pastaruosius du mėnesius stebime nuosaikų įdarbinimo augimą“, – apibūdindamas situaciją darbo rinkoje, pažymėjo Lietuvos darbo biržos direktorius Mindaugas Petras Balašaitis. – „Gegužę teritorinės darbo biržos, skatindamos ir remdamos darbo paiešką, padėjo sugrįžti į darbo rinką 25,3 tūkst. bedarbių, – tai trečdaliu daugiau, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu. Dar viena teigiama tendencija – per mėnesį tūkstančiu išaugo bedarbių skaičius, nusprendusių dirbti savarankiškai pagal verslo liudijimą – beveik dvigubai nei atitinkamu laiku pernai.

Vasaros sezonas, kaip ir kasmet, didelės įtakos turi gyventojų užimtumui šalies kurortuose – nedarbas čia krito labiausiai: Palangoje 3,3 proc. punkto ir Druskininkuose 3 proc. punkto. Daugiausia darbingo amžiaus gyventojų birželio 1 d. buvo registruota bedarbiais Ignalinos – 18,7 proc., Zarasų – 16,9 proc. ir Anykščių – 16,5 proc. rajonų savivaldybėse. Iš didžiųjų miestų daugiausia bedarbių buvo Panevėžyje – 12,4 proc., mažiausiai – Šiauliuose 8,6 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją