Praėjusios savaitės pabaigoje tabako rinkos dalyviai organizavo aktyvias konsultacijas šiuo klausimu Ūkio ministerijoje ir pateikė pasiūlymus dėl kainų dydžio. „Tačiau pamatėme, kad šiandien išplatintame nutarime mūsų pageidavimų nepatenkino. Kainas padidino ne tiek, kiek prašėme“, – teigė vienas ekspertas.

Kaip žinoma, pavyko susitarti tik dėl Gardino tabako fabriko „Neman“ produkcijos, o užsienio gamintojų cigaretes „BAT“, „JTI“ ir „Imperial Tobacco“ pabrangino ne tiek, kiek buvo devalvuotas Baltarusijos rublis.

Pastaruoju metu mažmeninėje prekyboje pastebima didžiulė cigarečių paklausa. Praėjusį savaitgalį daugumoje Baltarusijos sostinės parduotuvių (cigarečių) skyriai prie kasų buvo tušti. Valdžios pareigūnai priekaištauja tabako gamintojams, kad šie neveža produkcijos ir laukia kainų padidėjimo. Tabako gamintojai tvirtina, kad tvarkingai tiekia į parduotuves cigaretes, tačiau pripažįsta, kad nesiunčia gaminių į didmeninės prekybos bazes, kurios daugiausiai priklauso valstybei.

Prekybininkai kaltina gamintojus, kad šie laukia kainų padidėjimo ir dar spėlioja, kad cigaretes išperka iš mažmeninės prekybos vietų ir perparduoda Rusijoje bei Vakarų Europoje su 220 – 250 proc. marža.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją