Norvegijos vyriausybė pateikė priverstinį susitarimą, kurio turi laikytis ir darbdaviai, ir darbuotojai, sakė profsąjungos OFS vadovo pavaduotojas. Toks susitarimas buvo pateiktas po to, kai naftos kompanijos, įskaitant "Statoil ASA" ir"Exxon Mobil", pagrasino nuo pirmadienio neleisiančios 2 tūkst. 450 darbuotojų grįžti prie darbo jūroje esančiose naftos gavybos platformose, kas visiškai paralyžiuotų naftos ir dujų gavybą.

Norvegija yra itin priklausoma nuo naftos ir dujų gavybos. Šalyje išgaunama apie 3 mln. barelių naftos per dieną, iš kurios didžioji dalis keliauja į užsienį. Pernai didžiausia pasaulyje naftos importuotoja JAV nusipirko 62 mln. barelių Norvegijoje išgautos naftos.

Laukiant vyriausybės sprendimo dėl streiko nutraukimo, Londono naftos ir dujų terminuotų sandorių biržoje "Brent" rūšies nafta atpigo 9 centais, arba 0,3 proc., iki 35,21 JAV dolerio.

Apie galimą lokautą buvo paskelbta po to, kai streikuojantys naftininkai teigė sekmadienį padidinsiantys streiko mastą ir sumažinsiantys naftos gavybą "Statoil" ir "Norsk Hydro ASA" eksploatuojamose naftos gavybos platformose. Tai būtų sumažinę Norvegijos naftos gavybą 720 tūkst. barelių per dieną, arba maždaug ketvirtadaliu. Dabar gavybos lygis yra sumažintas maždaug 370 tūkst. barelių per dieną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją