Pirmąjį 2011 metų ketvirtį AB „Utenos trikotažas“ bendrovės pardavimai siekė 15 mln. Lt (4,3 mln. EUR), buvo 4,3 proc. didesni nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Bendrovė uždirbo 0,6 mln. Lt (0,2 mln. EUR) veiklos pelno ir 0,08 mln. Lt (0,02 mln. EUR) pelno prieš mokesčius. Tuo tarpu per praėjusių metų atitinkamą laikotarpį buvo uždirbta 0,3 mln. Lt (0,1 mln. EUR) veiklos ir patirta 0,2 mln. Lt (0,05 mln. EUR) nuostolio iki mokesčių.

Finansinėje veikloje apskaitytas rezultatas iš Ukrainos valiutos kurso (UAH) pokyčio, kuris iš esmės neturėjo įtakos nei grupės nei bendrovės pinigų srautams, per 2011 metų pirmąjį ketvirtį konsoliduotus grupės rezultatus pablogino 1,2 mln. Lt (0,3 mln. EUR).

Ekologiškų gaminių pardavimas augo 50 proc.

„Nuosekli orientacija į aukštesnės pridėtinės vertės, ekologiškus, aukštos kokybės gaminius – tai pagrindiniai mūsų veiklos akcentai, kurie lėmė pardavimų augimą šių metų pirmąjį ketvirtį palyginus su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu. Vis didesnę AB „Utenos trikotažas“ eksporto dalį sudaro produkcija, kuri tenkina į aukštesnį segmentą besiorientuojančių kompanijų poreikius. Kita išsiskirianti ir palanki bendrovei tendencija - tai ekologiškų gaminių pardavimų augimas, kuris pastarąjį ketvirtį išaugo beveik 50 proc., palyginus su praėjusių metų pirmu ketvirčiu“, – teigia AB „Utenos trikotažas“ generalinis direktorius Nerijus Vilūnas.

Dėl intensyvesnio darbo su nuosavais prekiniais ženklais, tokiais kaip „Rokas“, „Gunda“ bei „Eko“ linija, bendrovės pardavimai Lietuvoje išaugo apie 25 proc. Šių prekinių ženklų trikotažo gaminiai sėkmingai platinami per AB „Utenos trikotažas“ partnerių tinklą visoje Lietuvoje bei „Maxima“ prekybos centrus. Nuo gegužės mėnesio šia produkcija pradėjo prekiauti ir „Aprangos“ bei „Miglės“ parduotuvės.

„Žvelgiant į bendrovės ir grupės veiklos rezultatus, malonu pastebėti, kad nepaisant smarkiai išaugusių bei rekordines aukštumas pasiekusių medvilnės kainų, tiek bendrovė, tiek grupė uždirbo atitinkamai 0,6 mln. Lt ir 0,8 mln. Lt veiklos pelno. Pastaruoju metu jau pastebime medvilnės kainų korekcijos tendencijas.
Pažymėtini ir sėkmingi dukterinės AB „Šatrija“ rezultatai – per ketvirtį uždirbta 112 tūkst. Lt veiklos pelno, kai tuo tarpu praėjusiais metais įmonės pirmas ketvirtis buvo nuostolingas (veiklos nuostolis -52 tūkst. Lt)“, - pasakojo N. Vilūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)