"Eksporto sąlygos į Europos Sąjungą po gegužės 1-osios tapo lengvesnės, todėl duoną galima patiekti šviežią. Kol kas šioje rinkoje - tik darbo pradžia, tad kalbėti apie išvežimo kiekius bus galima po poros mėnesių. Lenkijoje jau sudarėme sutartis su keliais nedideliais prekybos tinklais, esančiais arčiau Lietuvos sienos", - sakė "Fazer Gardėsis" prekybos ir marketingo direktorius Marius Horbačauskas.

Bendrovė didina pardavimus ir Lietuvoje. Prognozuojama, kad jos pirmojo pusmečio apyvarta sieks 15 mln. litų - sudarys maždaug 45 proc. planuojamos metų apimties. Liepą įmonė ketina paleisti antrąją bandelių gamybos liniją ir papildyti gaminių asortimentą, be to, antrasis pusmetis duonos pramonei paprastai būna sėkmingesnis.

"Fazer Gardėsis" šiemet tikisi pasiekti 32 mln. litų apyvartą - maždaug trečdaliu didesnę nei 2003 metais (24,4 mln. litų).

"Fazer Gardėsio" generalinio direktoriaus Paulius Kibišos teigimu, apie 130 įvairių duonos ir pyrago gaminių kepanti įmonė planuoja padidinti rinkos dalį Lietuvoje iki 12 proc. Pagal ką tik gautus naujausius rinkos tyrimų duomenis, per paskutinius du mėnesius bendrovė pagal pardavimus pinigine išraiška užėmė 10,02 proc. šalies duonos rinkos, o tonomis - 9,1 proc.

Juodos duonos eksportą didina ir Suomijos kompanijos "Vaasan&Vaasan" valdoma didžiausia Lietuvos duonos bendrovė "Vilniaus duona plius" (VDP). Bendrovė jau kelerius metus tiekia populiarius gaminius į Vokietiją, Lenkiją, JAV, Latviją, šiemet padidino eksporto apimtis į Airiją, be to, gavo naujų pasiūlymų iš Lenkijos užsakovų.

Įvairių rinkos tyrimų duomenimis, "Vilniaus duona plius" užima nuo 22 iki 24,5 proc. Lietuvos duonos rinkos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją