ELTA primena, kad Kauno miestas Ispanijos turizmo leidinyje "Qtravel" buvo nominuotas geriausiai turizmo krypčiai Europoje. Šioje nominacijoje varžėsi 11 kandidatų. Kaunas į nominantų sąrašą pateko žurnalistų iniciatyva.

Kauno konkurentai buvo Stokholmas (Švedija), Viena (Austrija), Ciurichas (Šveicarija), Turinas (Italija), Marmaris (Turkija), Algarvė (Portugalija), Lisabona (Portugalija) ir kiti miestai.

"Qtravel" redakcija, skyrusi apdovanojimą Kaunui, rengiasi šiemet išspausdinti keletą reportažų apie Lietuvą, kaip itin patrauklią, ispanams jau puikiai žinomą turizmo šalį. Šis Ispanijos žurnalas yra labai populiarus savo šalyje, leidžiamas kas du mėnesius 80 tūkstančių egzempliorių tiražu.

Pabrėžtina, nors Ispanijoje nėra Hanzos sąjungai priklausančių miestų, tačiau ispanų žurnalistai aktyviai domėjosi ką tik per Kauną triumfo žingsniu praėjusiomis tarptautinėmis Hanzos dienomis.

Ispanų žurnalo apdovanojimą Kauno merui R. Mikaičiui perduos Lietuvos turizmo informacijos centro Ispanijoje direktorius, vietos lietuvių bendrijos pirmininkas Raimundas Michnevičius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją