Korporacijos valdybos pirmininkas Antanas Bosas spaudos konferencijoje pirmadienį apgailestavo, kad Vyriausybė yra nusisukusi nuo Lietuvos investuotojų ir keletą metų planuodama privatizavimą bei derėdamasi su potencialiais užsienio investuotojais, nebuvo susitikusi su Lietuvos dujų tiekėjais.

Korporacijos prezidentas Rimandas Stonys teigė, kad korporacija iš Vyriausybės nereikalauja jokių išskirtinių teisių, tačiau mano, kad visi investuotojai turi turėti teisę dalyvauti "Lietuvos dujų" pardavimo konkurse, nustačius tam tikrus kriterijus.

Korporacijai priklausančios įmonės "Stella Vitae" ir "Itera Lietuva" su "Gazprom" turi ilgalaikes penkerių metų dujų tiekimo sutartis.

Korporacijos vadovai mano, kad atskirais akcijų paketais pardavinėjamos "Lietuvos dujos" apsunkintų dujų verslo valdymą ir toks modelis neužtikrintų pelningos veiklos.

A.Boso manymu, būtų efektyviausia, jei būtų sukurtas strateginio užsienio investuotojo, dujų tiekėjo ir Lietuvos kapitalo atstovų konsorciumas, kurio dalyviai įsigytą valstybės dalį pasidalintų tarpusavyje. Valstybei liktų jos dalis plius viena auksinė akcija su veto teise.

Pasak A.Boso, Lietuvos kapitalo atstovai - Jonavos azotinių trąšų gamykla "Achema" ir Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacija bei Rusijos dujų tiekėjai - "Gazprom" ir "Itera" konsorciume valdytų po 33 procentus akcijų. Strateginiam Vakarų investuotojui tektų 34 proc. akcijų.

A.Bosas mano, kad toks "Lietuvos dujų" privatizavimas užtikrintų dujų tiekimą iš "Gazprom", bendrovė dirbtų efektyviai, o dujų kaina būtų palanki vartotojams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją