„Kai žiūri į tų trijų milijonų struktūrą, didele potencija nekvepia“, - konferencijoje mokesčių tema „Ar reikia Lietuvai progreso?“ ketvirtadienį sakė R. Dargis. Anot jo, praėjusių metų pradžioje per 2 mln. asmenų draudžiami buvo valstybės: pensininkai, studentai, bedarbiai. Anot jo, prieš dvejus metus LNTPA užsakymu atliktas tyrimas parodė, kad didžioji dalis gyventojų yra ekonomiškai neaktyvūs.

Praėjusią savaitę „Swedbank“ paskelbė skaičiavimus, kad šiuo metu Lietuvoje dirbti nebūtinai apsimoka. Buvo pateiktas trijų asmenų šeimos, kurioje abu suaugusieji nedirba, o nepilnametė atžala mokosi mokykloje, pavyzdys. Šios šeimos mėnesio pajamos įvairiomis formomis gali siekti per 1600 Lt (įskaičiuotos dvi vidutinės nedarbo išmokos, nemokamo maitinimo mokykloje vertė, kompensacija už šildymą ir kt.). Jei abu suaugusieji įsidarbintų ir kiekvienas gautų bent po du trečdalius vidutinio bruto darbo užmokesčio, jų grynosios pajamos siektų 2041 Lt per mėnesį.

Tačiau atžala tokiu atveju netektų teisės į nemokamą maitinimą, dvigubai sumažėtų kompensacija už šildymą ir galutinė finansinė nauda nesiektų nė 1900 Lt. Įvertinus su įsidarbinimu padidėjančias išlaidas transportui, maitinimuisi darbo metu, aprangai, aiškėja, kad finansinė nauda dirbant – labai nedidelė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją