Tuo metu bendrovės "Precizika" generalinis direktorius Tomas Kovėra teigė, kad jokia nauja gamykla nėra statoma, o gyventojai neturėtų nerimauti, nes jokios žalos gamtai nėra daroma.

"Žmonės bijo, kadangi nėra tiksliai žinoma, kokia tai gamykla, ten surenkami saulės elementai, baterijos, nors direktorius yra sakęs, kad nėra jokių baterijų. Čia vistiek yra kažkokios cheminės medžiagos, tai, neduok Dieve, galbūt įvykus kokiam nors incidentui gamykloje, kokios nors cheminės medžiagos gali patekti į aplinką. Visa informacija žmonėms neteikiama, o kuo labiau slepiama, tuo daugiau kyla abejonių, kad kažkas ten yra ne visai gerai", - BNS sakė trečiadienį piketą surengusių Žirmūnų gyventojų atstovas advokatas Anatolijus Novikovas.

Jis tikino, kad gyventojams nepateikiama visa informacija apie darbus, neaišku, kuo bus užsiimama.

"Turėtų būti aiškiai žinoma, kokius produktus surinkinės ir iš ko jie susideda, kad bent jau visuomenė žinotų, kiek pagrįstai yra nuogąstaujama", - teigė A.Novikovas.

Bendrovės "Precizika" vadovas T.Kovėra tvirtino, kad jų veikla žalos aplinkai ar gyventojams nedarys, o visi reikiami dokumentai gauti tinkamai. Jis sakė, kad prieš atliekant darbus tartasi su Žirmūnų bendruomenės nariais.

"Prieš porą metų uždarėme taršią gamybą (...) ir viduje montuojame saulės modulių surinkimo liniją. Tai nieko bendro su baterijomis neturi, tokio gaminio išvis nėra, ir pas mus nenaudojamos jokios taršios cheminės medžiagos", - BNS sakė T.Kovėra.

"Mes iš tiesų jokios naujos gamyklos neatidarinėjame (...) Yra labai negražiai klaidinama", - tvirtino bendrovės vadovas.

Jis teigė, kad už šių protestų slypi "Žirmūnų verslo centro", norinčio įsigyti sklypą, interesai.

Su "Žirmūnų verslo centro" atstovais BNS susisiekti nepavyko.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją