Savo internetiniame dienoraštyje D. Mitchellas teigia, kad JAV biudžeto išlaidos kasmet išauga 4,7 proc. ir daugiau nei dvigubai viršija prognozuotą infliacijos rodiklį.

"Blogai, kad Amerikos įstatymų kūrėjai negali pasimokyti iš Baltijos valstybių - Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Šios šalys, kaip ir JAV, turėjo finansinių bėdų dėl pernelyg didelių išlaidų ir ekonominės recesijos, kurią sukėlė kritusios nekilnojamojo turto kainos", - rašo D. Mitchellas.

Vis dėlto, skirtingai nei JAV, šios šalys papildomai neišlaidavo, todėl nepadidino savo biudžeto deficito. Baltijos valstybių įstatymų rengėjai suprato, kad iš krizės gniaužtų negalima ištrūkti išlaidaujant ar skolinantis, pabrėžė D. Mitchellas ir pridūrė, kad Baltijos šalys ėmėsi rimtų biudžeto apkarpymų ir juos taikė ne vienus metus, o tiek 2009-aisiais, tiek 2010-aisiais.

"Įdomu yra tai, kad toks finansinis susilaikymas Baltijos valstybėms buvo labai naudingas. Po gilaus nuosmukio ekonomika ir vėl ėmė augti. Neįtikėtina, tačiau Estija net turi perteklinį biudžetą."

D. Mitchellas pažymi, kad kitose šalyse, kurios taip pat ėmėsi griežtų taupymo priemonių, situacija taip pat pagerėjo. Ne taip įspūdingai kaip Baltijos šalyse, tačiau vis vien labiau nei Jungtinėse Valstijose, rašo D. Mitchellas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją