Palangoje, Juodkrantėje ir Nidoje dažnas verslininkas, nuomojantis kambarius skuba užtikrinti, vietų yra, bet jei norite atostogauti liepą ar rugpjūtį, gali tekti paieškoti nakvynės vietos.

Per krizę svečių padaugėjo

„Čia, Juodkrantėje, poilsiautojų amžinai pilna. Čia tas kampelis, kur niekada nesiskundžiam. Lietuvos pajūris baisiai smarkiai papilnėjo, bent Juodkrantėje visada yra tikrai labai baisiai užkištas. Kai atėjo krizė, tai ypatingai buvo daug skambučių“, - pasakoja poilsio namų Juodkrantėje „Pas Birutę“ šeimininkė Birutė. Anot jos, per krizę išaugo lietuvių poilsiautojų skaičius – ji svarsto, kad lietuvišką pajūrį pasirinko tie, kurie atsisakė kelionių į užsienį.

„Kiti kainas pasikėlė, kai tų žmonių labai daug. Kaimynė labai pasikėlė, bet tų kainų nesuprasi“, - sakė Birutė.

Šiemet atostogaus ilgiau

Ji pasakoja, kad pastovūs klientai kambarius užsisako ir vasarį, susivėlinusiems tenka atostogauti tada, kada yra laisvų kambarių.

„Liepai dar yra vietų, bet rugpjūčio pradžia labai užimta“, - sako ponia Birutė ir priduria, kad daugiausia galimybių rinktis – iki birželio vidurio. Panašiai kalba ir kiti poilsio namų šeimininkai, kad populiariausias metams atostogoms labai užimtas.

Kambarius nuomojantieji pasakoja, kad poilsiautojai šiemet linkę atostogaut ilgiau, ilgesnius savaitgalius pratęsti iki savaitės, tie, kurie atostogaudavo savaitę – pajūryje lieka dviems.

Atsinaujinusi Palanga pabrango

Savaitgalį sezono atidarymą švenčianti Palanga atidarys rekonstruotą tiltą.

„Užsakymų labai daug. Užsisakinėja nuo vasario mėnesio ir užsakymų turime visai vasarai. Visą laiką pas mus viskas būna užimta“, - teigia vienų Palangos poilsio namų vadovė.

Kito Palangoje įsikūrusio viešbučio atstovė tvirtina, kad kaip ir pernai, daugiausia klientų laukia iš Rusijos ir Baltarusijos ir patvirtino, kad kainas išaugino maždaug 5 proc., palyginti su praėjusia vasara.

„Klausinėja ir daugiau lietuvių, jie nori likti ilgesniam laikui, bent dešimčiai dienų. Tai tikriausiai todėl, kad vis dar negali išvažiuoti kur toliau į užsienį“, - svarstė pašnekovė. Anot jos, daugiausia galimybių surasti laisvų kambarių – iki birželio vidurio.

Asociacija viščiukus skaičiuos rudenį

Viešbučių ir restoranų asociacijos Palangos skyriaus vadovas Gintaras Sičiūnas džiaugtis daug žadančia vasara neskuba ir sako esąs linkęs viščiukus skaičiuoti rudenį.

„Teisybės yra (kad daug viešbučių ir poilsio namų visai užimti). Daugelis pasiruošę, bet pats sezonas priklausys nuo oro. Nes visuose viskas užsakyta, bet dalyje tikrai taip. Prognozuoti, šnekėti bet ką paprasčiausiai nenoriu, viskas bus matyti. Viščiukus skaičiuoji rudenį“, - sakė G. Sičiūnas. Anot jo, daugelyje viešbučių ir nakvynės vietų kainos liko tokios pačios, prie to prisidėjo ir sumažintas pridėtinės vertės mokesčio tarifas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją