Padaryti pertrauką ketvirtadienį pasiūlė socialdemokratas Algimantas Salamakinas ir Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys. "Argumentas toks: turėtų dalyvauti daugiau Seimo narių", - sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas A. Salamakinas, atsižvelgęs į tai, kad vakare plenariniame posėdyje dalyvaujančių parlamentarų skaičius sumažėjo.

Ketvirtadienį Seimas ketino svarstyti du dokumentų projektus, susijusius su minimalios mėnesinės algos didinimu.

Rezoliucijos projektą "Dėl minimalios mėnesinės algos didinimo" ketino pateikti Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis. Jame Vyriausybei siūloma šių metų liepos 1 d. didinti minimalią mėnesinę algą (MMA) iki 900 litų, o nuo 2012 m. sausio 1 d. - iki 1000 litų.

Dokumento projekte siūloma taip pat laipsniškai didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį, kuris galėtų užtikrinti geresnį socialinį teisingumą, nemažinant gyventojų suinteresuotumo darbine veikla.

Kitą dokumentą - nutarimo projektą "Dėl minimalios mėnesinės algos dydžio" ketino pateikti Seimo narys Gintaras Songaila.

Jame siūloma Vyriausybei įstatymų nustatyta tvarka imtis priemonių, kad ne vėliau kaip iki 2011m. liepos 1d. minimalios mėnesinės algos dydis būtų padidintas ne mažiau kaip dviem šimtais litų ir siektų ne mažiau kaip vieną tūkstantį litų.

Kitas Seimo plenarinis posėdis planuojamas gegužės 17 d.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)