Pasak portalo šaltinių, tyrimas yra pradėtas dėl galimo bankų kartelinio susitarimo nustatant mokesčius už atsiskaitymų kortelėmis aptarnavimą. Esą Konkurencijos taryba tyrimą pradėjo po žiniasklaidoje paskelbtos informacijos.

Vz.lt žiniomis, Konkurencijos taryba lankėsi SEB banke, „Swedbank“ ir „DnB Nord”. Pasak anonimu norėjusio išlikti asmens, tikėtina, kad konkurencijos prievaizdas tęs tyrimus ir kituose bankuose.

Konkurencijos taryba ir Lietuvos bankų asociacija komentarų apie tyrimą neteikia.

Primename, kad Latvijoje 22 bankai buvo nubausti už susitarimą dėl komisinių už mokėjimus banko kortelėmis ir naudojimąsi bankomatais. Iš viso skirta baudų už 27 mln. Lt. Vėliau dalis bankų šį Latvijos Konkurencijos tarybos sprendimą apskundė teismui.

Šio tyrimo atgarsiai pasiekė ir Estiją – bankai suskubo mažinti mokesčius už atsiskaitymus. Tuomet Lietuvos Konkurencijos tarnyba nekomentavo, ar ir Lietuvoje vykdomas panašus tyrimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją