Kaip teigia mėsos perdirbimo bendrovės „Agrovet” generalinis direktorius Augenijus Gudžiūnas, „mažėjant žmonių, mažėja ir rinka. Lietuvoje įmonių pajėgumas leidžia pagaminti dvigubai daugiau maisto produktų nei reikia šiandien. Šiuo metu eksportas – tai virvė, į kurią įsikibę dar galime išlaikyti savo verslą. „Agrovet” eksportuoja iki 50 proc. produkcijos ir norime šią dalį padidinti iki 70 proc.”.

Kaip teigia „Lietkoopsąjungos” vadovas Robertas Miliauskas, „netikiu, kad gyventojų toliau drastiškai mažės, nors žmonės toliau važiuos uždarbiauti. Kol atlyginimai Lietuvoje ir ES skirsis, lietuvių nesustabdysime”.

Oficialiais duomenimis, ES emigracijos rekordininkė Lietuva per 20 nepriklausomybės metų prarado 0,5 mln. piliečių. Antra tiek jų pritrūko per visuotinį gyventojų surašymą.

Iki gegužės 5 d. Statistikos departamentas surašė 2,74 mln. šalies gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją