„Halal“ sertifikatas skiriamas patikrinus įmonę ir nustačius, ar joje yra galimybė gaminti produktus pagal islamo teisę. Bendrovėje „Plungės kooperatinė prekyba” patikrinimą atliko LMSDC (Lietuvos musulmonų sunitų dvasinio centro) muftijato muftijus Romas Jakubauskas. Sertifikatas suteiktas vieneriems metams.

„Plungės kooperatinė prekyba“ „Halal“ ženklins tik tam tikrus pagal pirkėjo (užsakovo) pageidavimą pagamintus islamo teisės reikalavimus atitinkančius produktus.

Kaip teigia bendrovė, „Halal" reiškia, kad produktas neprieštarauja islamo įstatymams ir leidžiamas vartoti. Sertifikatas galioja visose musulmoniškose ir arabų šalyse bei Europos, kitų šalių musulmonų bendruomenėse.

„Halal”, panašiai kaip ir košerinis maistas, turi būti gaminamas pagal tam tikras taisykles, tiksliau - šariato tradiciją. Žaliavos, naudojamos produktams gaminti, taip pat turi atitikti šariato islamo teisės reikalavimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)