6 mėn. VILIBOR, skaičiuojant nuo šių metų pradžios, vis dar yra kritusios, tačiau nuo kovo 7 d., likus mėnesiui iki ECB posėdžio (jame buvo padidintos bazinės palūkanų normos), užtikrintai kilo ir ketvirtadienį siekė 1,91 proc.. Palūkanos stabiliu 1,7 proc. lygiu laikėsi tik nuo sausio vidurio iki kovo.

Palyginimui, 6 mėn. trukmės tarpbankinių paskolų eurais palūkanos (EURIBOR) ryžtingiau aukštyn pasuko prieš metus – 2010 m. balandžio pradžioje. Ketvirtadienį EURIBOR sudarė 1,669 proc. – skirtumas tarp VILIBOR ir EURIBOR siekė 0,241 proc. punkto.

Pasak Arvydo Kregždės, Lietuvos banko Rinkos operacijų departamento direktoriaus, pastaruoju metu skirtumas tarp VILIBOR ir EURIBOR mažėja ir tai yra teigiamas veiksnys, nes atspindi sveiką Lietuvos finansų sistemą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją