„Netylant diskusijoms dėl progresinių mokesčių įvedimo, nusprendėme panagrinėti kiek rimti teiginiai, kad daugiau uždirbantys žmonės sumoka per mažai mokesčių, todėl jų pajamas reikia apmokestinti didesniu tarifu. Išvada aiški – nors vidurinioji klasė Lietuvoje yra pernelyg maža, tačiau ji itin svarbi valstybės biudžetui ir jau dabar sumoka didžiąją dalį mokesčių“, - sakė viešai.lt projekto autorius Vaidotas Rūkas.

Pasak jo, teiginiai, kad pinigus į biudžetą suneša bedarbiai ar uždirbantieji kukliausiai – tėra plačiai paplitęs mitas. „Užuot svarsčius apie progresinius mokesčius, reikėtų išsireikalauti mokesčius iš tų, kurie dirba nelegaliai. Kai dirbančiųjų už minimalią algą, bet gaunančių antra tiek vokelyje liks mažuma, tuomet gal net pavyktų sumažinti GPM mokestį, kad visiems būtų geriau“, - sakė V. Rūkas.

Jis pastebėjo, kad tos gyventojų ar smulkiųjų verslininkų grupės, kaip prekiaujantys be kasos aparatų turguje, paprastai garsiausiai rėkia, kokią naudą jie atneša biudžetui, nors šių teiginių statistika nepagrindžia.

Anot „Sodros“, duomenų teikimo metu bent 30 dienų per fiksuotą ketvirtį dirbo 1,18 mln. žmonių. Tikroji darbo jėga yra du kartus didesnė – 2,15 mln. žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją