"Nenoriu leistis į smulkmenas, kaip tai galėtų būti padaryta be Gruzijos sutikimo. Galiu tik pasakyti, kad tokia galimybė yra numatyta PPO įstatuose", - sakė S. Lavrovas.

Pirmasis po trejų metų pertraukos derybų turas dėl Rusijos įstojimo į PPO baigėsi kovo 10 dieną, o antrasis prasidės balandžio pabaigoje.

Rusija yra vienintelė didelė pasaulio ekonomika, kuri dar nėra PPO narė, o jos derybos dėl įstojimo į PPO tęsiasi jau 17 metų. Tam, kad šalis prisijungtų prie organizacijos, būtinas visų 153 jai priklausančių šalių sutikimas. Gruodį Europos Sąjunga parėmė Rusijos narystę.

Rusija galėtų tapti PPO nare be vienos organizacijai priklausančios šalies, šiuo atveju Gruzijos, sutikimo, tačiau tai būtų beprecedentis atvejis.

Tbilisis ne kartą skelbė, kad tam, jog įstotų į PPO, Rusija turi sudaryti sutartį su Gruzija dėl muitų kontrolės jos pasienyje. Gruzija reikalauja, kad sienos kirtimo punktuose Pietų Osetijoje bei Abchazijoje dirbtų ir Gruzijos muitinės pareigūnai.

Tbilisis Pietų Osetiją ir Abchaziją vadina Rusijos užimtomis Gruzijos teritorijomis, o Rusija šias teritorijas laiko nepriklausomomis valstybėmis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją