Anot Klaipėdos valdininkų, netrukus lauko kavinių turėtų atsidaryti gerokai daugiau. Daugelis dar tik rengiasi vasarai – montuoja lauko prekybai reikalingas priemones.

Pasak miesto savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Zitos Žižytės, šiuo metu leidimų lauko prekybai išduota dar ne tiek daug.

"Leidimus turi vos kelios kavinės, tačiau netrukus bus išduota gerokai daugiau. Dabar visi tik ruošiasi, rengia ir derina projektus. Kai tik atšyla, pasipila prašymai išduoti leidimus", – tvirtino Z.Žižytė.

Jos duomenimis, šiemet uostamiestyje bus bemaž tiek pat lauko kavinių, kaip ir pernai, kai jų veikė per 50.

Uostamiesčio verslininkai tvirtina, jog prasidėjus vasaros sezonui sulaukia kur kas daugiau lankytojų. Manoma, kad šiemet jų turėtų būti ypač daug.

"Mieste bus nemažai tarptautinių renginių ir kitų švenčių – čia suvažiuos daug turistų, tad tikimės neblogo sezono. Žinoma, daug kas priklausys ir nuo oro – kai šilta, kasdien sulaukiame ir daugybės miestiečių", – tvirtino Klaipėdos centre įsikūrusios kavinės vadybininkas Tomas Vasiliauskas.

Panašiomis nuotaikomis sezoną pasitinka ir Palangos verslininkai. Čia didžioji dalis lauko kavinių duris atvėrė jau praėjusią savaitę. Jos tuščios neužsibuvo – vos tik atšilo, ėmė plūsti būriai žmonių.