Europos Komisijos, Europos centrinio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) atstovai pirmadienį Lisabonoje nuspręs, kokios turėtų būti jau trečiojo per metus euro zonos ekonomikos gelbėjimo plano sąlygos. Finansinę paramą ekonomikos gelbėjimui jau gavo Graikija ir Airija.

Pareigūnai praeitą savaitę išanalizavo Portugalijos valstybės finansines ataskaitas ir pirmadienį turėtų pradėti ekonomikos gelbėjimo plano diskusijas su Portugalijos valdžios atstovais. Manoma, kad finansinė parama Portugalijai gali siekti 80 milijardų eurų (276 mlrd. Lt).

Nepaisant to, kaip baigsis pirmadienio derybos, Portugalijai dabar kilo naujas pavojus iš Suomijos.

Sekmadienį Suomijoje vykusiuose parlamento rinkimuose pergalę šventę šalies nacionalistai, prisijungimo prie naujos Suomijos vyriausybės atveju, turės pakankamai galios nepritarti Portugalijos ekonomikos gelbėjimo planui.

Praėjus vos valandai po to, kai buvo imti skelbti pirmieji rinkimų rezultatai, „Tikrų suomių“ lyderis Timas Soini‘s pradėjo žadėti sužlugdysiąs Portugalijos ekonomikos gelbėjimo planą.

„Nemanau, kad išsilaikys dabartinis gelbėjimo priemonių rinkinys“, - buvo kategoriškas Suomijos nacionalistų lyderis.

Gali praeiti ne viena savaitė, kol taps aišku, ar Suomijos nacionalistai įgyvendins savo grasinimus, tačiau jų sėkmė rinkimuose jau dabar neabejotinai kelia grėsmę derybų Lisabonoje baigčiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją