"Vyriausybė turi įvykdyti Seimo sprendimą - priimtą rezoliuciją ir sėsti tartis su verslininkais", -trečiadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė "darbietis" Vytautas Gapšys.

Smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė informavo ketinanti vykti į Briuselį tartis dėl su Lietuvos valdžia bendros kalbos nerandančių smulkiųjų verslininkų bado akcijos.

Seimas, atsižvelgdamas į besitęsiančią smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos atstovų bado akciją, kovo pabaigoje Vyriausybei pasiūlė kartu su verslininkais priimti sprendimus, užtikrinant turgaus prekiautojų socialines garantijas.

Seimas paragino verslininkus nutraukti bado akciją ir aktyviai dalyvauti būsimos darbo grupės veikloje.

Protestuodami prieš kasos aparatų įvedimą dengtose turgavietėse prekeiviams maisto produktais, Smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos atstovai prie Seimo yra paskelbę bado akciją.

Įvesti kasos aparatus apsispręsta, siekiant sumažinti "šešėlinę" prekybą. Finansų ministerijos skaičiavimu, su kasos aparatu prekiaujantys žmonės valstybei sumoka vidutiniškai keturis kartus daugiau mokesčių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją