Į keistą konkurencinę kovą šįkart neįsivėlusios UAB "Shell Lietuva" vadybininkė Vaida Žilinskaitė, tikina, kad per kainų karą "Shell" degalinių apyvarta ne ką tesumažėjo.

Nuožmiu UAB "Lietuva Statoil" karu dėl klientų su "Neste Lietuva", valdančia didžiausią automatizuotų degalinių tinklą, pavadino Sergejus Tuguši, Lietuvos ir Didžiosios Britanijos UAB "Uotas" viceprezidentas.

"Karas", užviręs didžiuosiuose šalies miestuose, kuriuose "Neste Lietuva" kontroliuoja automatizuotas degalines, truko porą savaičių. Transporto priemonių savininkų džiaugsmui, tomis dienomis benzino 95E kainos Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose esančiose stacionariosiose degalinėse buvo nukritusios iki 2,44 Lt/l.

"Manau, "Statoil" Lietuvoje buvo paskelbusi karą ne tiek "Neste", kiek apskritai visoms automatizuotoms degalinėms, tarp jų ir mūsiškėms",– padėtį aiškino Asta Šidlauskaitė, UAB "Hydro-Texaco" vadybininkė.

Jos įsitikinimu, netgi tokioms stiprų užnugarį turinčioms kompanijoms, kaip "Lietuva Statoil", neapsimoka ilgai prekiauti benzinu, kurio kaina artima savikainai, tačiau tokie "karai" neišvengiamai įtraukia ir kitas rinkos dalyves.

"Mažeikiai – konkurencijos požiūriu ramus miestas, tad čia galėjome prekiauti daugmaž rentabiliomis kainomis",– sakė Vidmantas Mončiunskas, UAB "Lukoil Baltija" vyriausiasis finansininkas.

Į keistą konkurencinę kovą šįkart neįsivėlė tik UAB "Shell Lietuva". "Mūsų principas – neprekiauti degalais savikaina",– VŽ teigė Vaida Žilinskaitė, šios bendrovės vadybininkė, ir pasidžiaugė, jog netgi tada, kai 95E "Shell" degalinėse kainavo 10 ct/l brangiau negu "Statoil", jos bendrovės apyvarta ne ką sumažėjo – tai turėtų rodyti nuolatinių "Shell" klientų lojalumą.

"Jeigiu karas tarp "Statoil" ir automatizuotų degalinių iš tiesų baigiasi, neabejoju, kad degalų kainos didmiesčiuose vėl pradės kilti",– teigė "Hydro-Texaco" atstovė.

Ponas Tuguši, jai atitardamas, pabrėžė, kad per savaitę nuo liepos 26 d. benzinas tarptautinėse rinkose pabrango 40 USD/t. "Mažeikių nafta" į tai pastarosiomis dienomis jau pradėjo reaguoti.

"Mums neapsimoka laikyti didesnių atsargų, kai degalai pinga",– kalbėjo "Lukoil Baltija", didžiausios šalyje naftos produktų didmenininkės, finansininkas p. Mončiunskas ir mįslingai pridūrė, jog šią savaitę jo bendrovė Mažeikių įmonėje pirko degalų daugiau nei įprasta.