Iš žiemos sąstingio bundanti Palanga šį savaitgalį jau sulaukė pirmųjų poilsiautojų. Tačiau daugelis kavinių dar neveikia ir atverti duris ketina tik gegužės viduryje per sezono atidarymą arba net birželį. Kai kurie verslininkai neslepia, kad patiekalus teks branginti, tačiau kainos esą tikrai nekils taip, kaip degalų.

„Verslininkas visada galvoja prieš keldamas kainą ar tikrai ateis, ar tikrai žmogus nupirks jo patiekalą. Gal geriau kitaip: daugiau klientų, apyvarta didesnė, produktai nestovėtų. Galvoju, smarkiai neturėtų brangti patiekalų kainos“, – Palangos viešbučių ir kavinių asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas.

Kiti Palangos verslininkai žada, kad kainos kavinėse išliks tokios pat kaip ir praėjusį sezoną. Viešbučiams lengviau atsikvėpti leido nuo 21 iki 9 procentų sumažintas pridėtinės vertės mokestis.

„Atsirado galimybė sumažinti ir kainas. Birželį jas sumažinome maždaug 20 proc. Dviviečio kambario kaina bus 150 lt, tuo tarpu pernai buvo 180 lt. Tai ženklus sumažėjimas“, – „Panoramai“ teigė „Gamantos“ savininkas Alvydas Meškys.

Pirmieji užsakymai šiemet pasipylė jau prieš mėnesį. Pasak verslininko, pavasarį kambariai paprastai rezervuojami liepai-rugpjūčiui.

„Panoramos“ kalbintas verslininkai pastebi, kad atsirado naujas stipresnis vokiečių poilsiautojų srautas. Poilsiu Palangoje taip pat domisi italai, lenkai, skandinavai.