Susisiekimo ministerijos atstovė spaudai Inona Brasiūnienė dienraščiui tvirtino, kad susisiekimo ministras Zigmantas Balčytis nekeičia jau anksčiau išsakytos nuomonės. Jis nesiūlė ir nesiūlys K. Bartkevičiui atsistatydinti.

Anot Z. Balčyčio, KVJU direkcijos vadovas yra B lygio valdininkas, todėl jo likimas neturi priklausyti nuo Vyriausybių kaitos. Kita vertus, ministro manymu, valstybinių įmonių vadovų nereikia skubėti keisti.

Pasak ministerijos atstovės spaudai, gandus apie galimą atsistatydinimą paskleidė pats K.Bartkevičius, vienoje televizijos laidoje pasakęs, esą socialdemokratų Vyriausybė siūlo jam pasitraukti iš pareigų. Šiuo metu KVJU direkcijos generalinis direktorius atostogauja.

K.Bartkevičius KVJU direkcijai vadovauja nuo 1999 metų rugsėjo. Jį į šį postą paskyrė premjeras Rolandas Paksas.

Pasak dienraščio, prieš tai, spaudžiant G.Vagnoriaus Vyriausybėje dirbusiam susisiekimo ministrui Rimantui Didžiokui, iš direkcijos direktoriaus pareigų buvo priverstas pasitraukti dabartinis Seimo narys Valentinas Greičiūnas. Pastarasis dabar priklauso socialdemokratų frakcijai.

Kaip rašo "Vakarų ekspresas", spaudoje jau buvo minimos net kelių kandidatų į KVJUD vadovo postą pavardės. Vienas iš realiausių kandidatų, pasak neoficialių šaltinių, yra bendrovės "Krovinių terminalas" direktorius Audrius Pauža.

Po 50 proc. "Krovinių terminalo" akcijų turi bendrovė "Klaipėdos jūrų krovinių kompanija" ("Klasco") ir Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją